În atenția studenților de la învățământ cu frecvență, la distanță și master D.A.F
Varianta (1) – STUDENŢII POT EFECTUA PRACTICA DE SPECIALITATE PE
LÂNGĂ ORICE INSTITUŢIE CU PROFIL JURIDIC, CABINET DE AVOCAT, CABINET NOTARIAL, BIROU DE EXECUTARE SILITĂ, ORGANE DE POLITIE, INSTANȚE DE JUDECATĂ, PARCHETELE DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORII, SAU ORICE INSTITUTIE, privată sau de stat, SOCIETATE COMERCIALA CE ARE UN DEPARTAMENT/BIROU/
CONSILIER JURIDIC, din București sau din țară, minim 40 ore, oricând pe perioada semestrului al II -lea. Studenții vor obține din partea partenerului de practică o ”adeverință constatatoare a stagiului de practică” efectuat 1.
Varianta (2) – STUDENȚII POT ASISTA LA ȘEDINȚELE DE JUDECATĂ ALE INSTANTELOR DIN BUCURESTI SI/SAU DIN PROVINCIE, oricând în perioada semestrului al II lea, până la data colocviului. Adresele instanțelor de judecată se regăsesc pe site-ul portal.just.ro . În vederea redactării referatului de practică, a se avea în vedere că în dreptul fiecărei săli de judecată se află un avizier în care este afișată lista de dosare a ședinței de judecată din ziua respectivă (număr dosar, nume părți litigante, obiect cauză). Soluțiile dispuse în cadrul fiecărui dosar se vor regăsi online pe portal.just.ro. Se vor consemna pe scurt dosarele urmărite și
modul de desfășurare a ședinței de judecată. Ședințele de judecată sunt publice, conform codului de procedură civilă. Nu este necesară obținerea unei adeverințe de practică. Este recomandat ca referatul să nu depășească doi, trei pagini format A4.
Varianta (3) – STUDENȚII CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA PROFESIONALĂ ÎN CADRUL UNOR INSTITUȚII MENȚIONATE ANTERIOR la punctul (1)
– cu titlu exemplificativ – și care au atribuții profesionale din domeniul juridic conform fișei de post, pot prezenta la colocviu o adeverință eliberată de angajator în care să se menționeze atribuțiile profesionale de bază, în vederea echivalării stagiului de practică.
TOTI STUDENȚII VOR ÎNTOCMI UN „REFERAT DE PRACTICĂ” ÎN CARE VOR CONSEMNA ACTIVITĂŢILE DE PRACTICĂ EFECTUATE. În cazul de excepție al echivalării stagiului de practică, respectiv punctul (3), se va întocmi un referat în care vor fi prezente succint activitățile profesionale desfășurate. Este recomandat ca referatul să nu depășească doi, trei pagini format A4.
Pentru orice nelămuriri,
Dieac Bogdan
tel. contact 0728 98 53 06
bogdan.dieac@univnt.ro
Titular disciplină: lector .univ.dr. Constantin Nedelcu
1În cazul adeverinței de practică:
– nu este impus un model tipizat,
– este necesar să se evidențieze efectuarea unui stagiu de practică pe parcursul semestrului II din anul universitar curent.
Nu sunt acceptate stagii de practică efectuate anterior anului universitar 2024/2025.