S-a nascut in anul 1948 in comuna Gornea (Sichevita), judetul Caras-Severin. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1972 si a fost doctor in Drept al aceleiasi universitatii din anul 1979.
In perioada 1972-1994 a parcurs toate treptele ierarhiei universitare la Catedra de Drept Public a Facultatii de Drept din Bucuresti, unde a fost titularul cursului de Drept administrativ. De asemenea, a predat Disciplina Drept administrativ si la Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.
A absolvit Seminarul „American Law and Legal Insitutions” – Salzburg, Austria (1982). A prezentat comunicari stiintifice la diferite reuniuni din Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria, Canada, S.U.A, China etc. si a participat la Congresele Internationale de Stiinte Administrative din 1995 (Dubai) si 2001 (Atena), precum si alte reuniuni stiintifice organizate sub egida Institului International de Stiinte Administrative.
In anul universitar 1995 – 1996 a fost profesor invitat al Universitatii Paris I Pantheon – Sorbonne. Dupa Decembrie 1989 a fost ales senator independent in judetul Caras-Severin, devenind si presedinte al Comisiei de redactare a proiectului de Constitutie a Romaniei.
In perioada 1992-1996 a indeplinit functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, renuntand apoi la acest mandat pentru a reveni in viata politica. La alegerile parlamentare din 2000 a fost ales senator in judetul Prahova, desfasurandu-si activitatea, in principal, in cadrul Comisiei juridice a Senatului. A desfasurat activitate in Senatul Romaniei pana in anul 2007. In anul 1996 a inceput si cariera de avocat pledant in Baroul Bucuresti, profesie pe care a onorat-o cu demnitate.
A fost autorul mai multor cursuri de Drept administrativ, publicate pana in 1989 dar si dupa aceast an, avand in vedere noile baza constitutionale ale administratiei publice din Romania, a unui curs de Drept constitutional, a mai multor zeci de studii, publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate, precum si ale unor monografii, intre care „ Odiseea elaborarii Constitutiei (Editura „ Vatra Romanesca” Targu-Mures 1998). De asemenea, Antonie Iorgovan a fost coautor al revizuirii Constituţiei din anul 2003. A imbinat in mod desavarsit activitatea stiintifica cu cea politica, pledand pentru elaborarea unei legi a contenciosului administrativ care sa satisfaca realitatile juridice din Romania. Aceasta lege a fost adoptata de parlament in anul 2004 (Legea 554) si a fost modificata in anul 2007, tot ca urmare a demersurilor profesorului Iorgovan.
Profesorul Antonie Iorgovan a decedat la 04.10.2007, in urma unei boli necrutatoare.